A természetes otthon kialakítása 4 lépésben

Mindenki egy nyugodt és kényelmes otthonra vágyik. Egy olyan otthonra, ahol jól érzi magát. Ennek megteremtése a mi feladatunk. De hogyan alakítsunk ki természetes otthont? Nem olyan bonyolult, ám annál fontosabb lépés, hiszen csakis egy természetes környezetben érezhetjük jól magunkat és tudhatjuk biztonságban önmagunkat és a családunkat. A cikkben 4 tippet mutatunk, amivel kicsit természetesebbé és egyben egészségesebbé varázsolhatjuk az otthont, amelyben élünk.
A természetes otthon megteremtése - A természetes otthon kialakítása 4 lépésben – nem egy bonyolult feladat.

1. A természetes otthon és a takarítás

Az egyik lépés a természetes otthon megteremtéséhez, hogy lecseréljük a káros anyagokat tartalmazó tisztítószereinket és olyan anyagokra, szerekre cseréljük, amelyek sem az egészségünkre, se a környezetünkre nem jelentenek veszélyt. A hagyományos tisztítószereket száműzzük és használjunk ezek helyett egészséges alternatívákat, mint például citromsav, illóolajok, ecet vagy szódabikarbóna. Ezek is remekül tisztítanak és sem az egészségünket, sem pedig a környezetünket nem veszélyeztetjük.

2. Alakítsuk át a háztartást és spóroljunk

A spórolással is óvjuk a környezetünket és teszünk egy lépést a természetesség irányába. Használjuk kevesebb vizet és áramot. Használjunk energiatakarékos háztartási berendezéseket és eszközöket. Ne hagyjuk figyelmen kívül, ha csöpög a csap. Ha kártevők vannak a házban, csakis környezetbarát módon írtassuk ki azokat. Estig lehetne sorolni, hogy mit tegyünk másként a háztartásban. Nagyon sok dologra, ha odafigyelünk, sokat teszünk annak érdekében, hogy védjük a környezetünket és ezzel nem csak a Földdel, de önmagunkkal is jót teszünk.

3. A lakásunkat is kezeljük másként

Ne dobjunk ki semmi olyasmit a szemétbe, amelynek más még örülne. Ez lehet egy kényelmes karosszék, ruhák, vagy egy asztali lámpa. Ne használjunk légfrissítőt. A levegő tisztítására és illatosítására remek illóolajok vannak, amelyeket a takarítás során is használhatunk. A teafaolaj és a grapefruit olaj például kiválóan fertőtlenít. Azzal is sokat tehetünk a környezetünkért, ha mi magunk készítünk dekorációkat a lakásba. Miért költenénk az üzletekben súlyos összegeket, amikor mi magunk is remek díszeket készíthetünk, akár a gyerekekkel közösen. Ez is egy remek időtöltés a család számára, amely közelebb is hozza egymáshoz a család tagjait.

4. A kertünk is legyen organikus

A kertben is megvalósíthatunk olyan lépéseket, amelyekkel organikusabbá és természetesebbé válhatunk mi magunk és a kertünk, a környezetünk is. Gyűjthetjük az esővizet, mi magunk is készíthetünk permetezőszert gyógynövényekből és vízből, komposztálhatunk is, így nem dobunk ki olyan anyagokat a szemétbe, amelyek az udvaron is remekül lebomlanak. A kiskert ne csak dísz legyen, hanem termeljünk zöldségeket és gyógynövényeket, amelyek maradjanak bio minőségűek, hiszen ezzel is óvjuk az egészségünket.

Kapcsolódó cikkek

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Te tisztában vagy, hogy mennyi az ideális hőmérséklet az egyes szobákban és helyiségekben? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ.

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.

A környezetbarát élet - 7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz – mindenkinek érdeke.

7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz

A környezetbarát élet mindenkinek érdeke, hiszen minél kevésbé terheljük a környezetünket, annál nagyobb az esély arra, hogy egy boldogabb, élhetőbb életet teremtünk a következő generációnak.