7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz

Nem mindenkinek van meg az anyagi lehetősége, hogy nagyobb változtatásokat eszközöljön az otthonában, amivel környezettudatosabban élhet. Viszont rengeteg olyan módszer és lehetőség van, ami nem kerül pénzbe, sőt még spórolhatunk is, és ezzel nem csak a környezetünket óvjuk, hanem önmagunkat is. A cikkben 7 ilyen tippet mutatunk be.
A környezetbarát élet - 7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz – mindenkinek érdeke.

1. Ne használd a szárítógépet

Télen és az esős napokon nagyon jól jön otthon egy szárítógép, de amikor odakint hétágra süt a nap, akkor egész egyszerűen nagy pazarlás a szárítógépet használni. A napon szárított ruhák ráadásul sokkal frissebb és tisztább illatot árasztanak magunkból, mint a szárítógépben szárított ruhák.

2. Nem kell mindent a boltban megvásárolni

Ma már sok mindenkinek ismerős lehet a do it yourself, azaz a DIY kifejezés. Nagyon sok mindent mi magunk is elkészíthetünk. Miért kellene mindig, mindenért fizetni? Minden háztartásban vannak és gyűlnek olyan dolgok, amelyek újra felhasználhatók, akár ajándékcsomagolásra, akár lakásdekorálásra.

3. A világítással is takarékoskodhatunk

A hagyományos izzókat kicserélhetjük LED - izzókra, amelyekkel nem csak pénzt, hanem energiát is megtakaríthatunk. Ezek a LED - izzók ráadásul sokkal környezetbarátabbak, mint a hagyományos társaik.

4. Szelektáljunk

A szemetet ma már szelektálva is gyűjthetjük és nem is kell minden szemetet, hulladékot a kukába dobni, hiszen akár komposztálhatunk is. A komposztálás segítséget nyújt a háztartási hulladék csökkentésében is.

5. Egészséges élet

Az emberek kezdenek visszatalálni a természethez, azaz sokan fogyasztanak egészséges ételeket és ezek elkészítéséhez fűszer –és gyógynövényeket is használnak. Ültess te is gyógynövényeket, ehhez még kert sem kell. Kis cserepekbe is ültethetsz fűszernövényeket, amelyek még jól is mutatnak a konyhaablakban.

6. A cserepes növények nem csak díszítenek

Lássuk be, sokkal szebb egy olyan lakás, ami tele van szobanövénnyel. A cserepes növények jelentős hányada nem csak dekoratív célt szolgál, de remekül tisztítják a levegőt is, ami számunkra is hasznos, hiszen így kevesebb szennyező anyagot lélegzünk be.

7. Ne használj műanyagot

Ha csak teheted, ne használj műanyagot, hiszen ezek az anyagok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem bomlanak le. A konyhában, a műanyag helyett az üvegedényeket részesítsd előnyben és vásárolj olyan helyeken, ahol a saját tárolóedényeidben tudod belepakolni az alapanyagokat. Egyre több ilyen hely van ma már.

Kapcsolódó cikkek

Általános tudnivalók a gipszkartonokkal való munkáról

Általános tudnivalók a gipszkartonokkal való munkáról

Mit kell tudni a gipszkartonnal történő munkáról, s mik az előnyei?

Újítás és fenntartás: a tisztasági festés szerepe otthonainkban

Újítás és fenntartás: a tisztasági festés szerepe otthonainkban

Az otthonunk kialakítása és fenntartása egy folyamatos folyamat, amely a komfort és az esztétika megteremtése mellett az érték megőrzését is szolgálja.

A környezetbarát élet - 7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz – mindenkinek érdeke.

7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz

A környezetbarát élet mindenkinek érdeke, hiszen minél kevésbé terheljük a környezetünket, annál nagyobb az esély arra, hogy egy boldogabb, élhetőbb életet teremtünk a következő generációnak.