Ezért jobb megoldás a műfenyő karácsonykor

Minden évben több millió háztartás szembesül azzal a problémával, hogy élő vagy műfenyőt állítsanak karácsonykor. Mivel a fa minden otthon ünnepi dekorációjának a középpontjában áll, ezért elengedhetetlen a helyes választás. Ha idén is ÖN is a nagy döntés előtt áll, akkor ez a cikk megkönnyítheti a választást.
Ezért jobb megoldás a műfenyő karácsonykor

Sokan a karácsonyfa hangulata és illata miatt választanak élő fenyőfát, amitől az ünnepek után búcsút is intenek. Akik a karácsony végeztével sem szívesen szabadulnának meg az ünnepek illatos ékkövétől, azok földlabdás, azaz gyökeres fenyőt vásárolnak. Többen nem tudják, hogy egy fa tartása milyen nagy felelősséggel jár és milyen kockázatokat hordoz magával. Tarthatjuk kímélő megoldásnak a vágott és a műfenyővel szemben, azonban a növény érdekeit is figyelembe kell vennünk.

A földlabdás fa kockázatai

A földlabdás karácsonyfa alapvetően kültéri növényként van számon tartva, ezért ha a lakásban szeretnénk látni karácsony alatt, akkor az fokozott odafigyeléssel jár. Az alapból stresszes és eseménydús ünnepekre való készülődés alatt pedig könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy az újdonsült fa-családtaggal is törődni kell. Például a fokozatosságra is ügyelnünk kell, ami abban merül ki, hogy nem lehet azonnal a havas kültérről a fűtött beltérre bevinni. Ennek elmulasztása esetén a tüskéi a stressz és sokk hatás miatt lepotyoghatnak, a fa pedig elgyengülhet. Ha pedig amellett döntenénk, hogy inkább kint tároljuk, ügyeljünk arra, hogy a téli talaj fagyosabb, ültetésre nem alkalmas, így a fa nem tudja magához venni azt a vízmennyiséget, ami a nedvességi háztartásához szükséges lenne. Megoldásként a cserépben való tárolást javasolják, de ebben is lehet kivetnivalót találni. Akik törekedni szeretnének a legszebb és legélethűbb fenyő kiválasztására, azoknak a cserepes műfenyőket bátran tudjuk ajánlani, mivel ezek biztos társaink lesznek akár egy évtizeden is keresztül. Magyarországon leggyakrabban lucfenyőt díszítenek karácsonykor, de az ünnepek végén szomorúan dobják ki ezeket a csodaszép fákat. Az oldalunkon több, mint 15 féle lucfenyő karácsonyfa közül lehet választani, hogy szinte örök emlék maradjon az ünnepi fa.

Miért éri meg a műfenyő?

Legelsősorban a költséghatékonyságát fontos kiemelni. A műfenyőket sok éven át újra és újra lehet használni, így a kezdeti befektetés idővel nagy pénzmegtakarítást eredményez. Attól függetlenül, hogy milyen stílust választunk, a műfenyő olcsóbb lehet, mint egy élő fa, így egy drágább modell is megéri hosszútávon. A legnépszerűbb műfenyők a klasszikus és a klasszikus jegenye fenyőmodellek. Ha pedig igazán hangulatos fenyőfát szeretnénk az otthonunkban látni, akkor a hófödte műfenyő egyszerűen nagyszerű választás lesz.

A mozgalmas életűek számára a műfenyő igazi áldás lehet, hiszen a fa felállítása és díszítése után nem igényel különösebb karbantartást, öntözést és a tüskéit sem fogja hullajtani. A tárolása is sokkal egyszerűbb, mivel súlyra is könnyebbek és külön darabokra szedhető, így sok helyet sem foglal. Persze már a fenyő kiválasztásánál is sokkal több lehetőség közül dönthetünk, így nem kell aggódni a méretek és a formák miatt sem. A kisebb lakásokba a kicsi műfenyőket és a keskeny műfenyőket javasoljuk.

Hatalmas segítség lehet a választásban, hogy a teljes műfenyő készletünket megtalálja a weboldalunkon, így nem kell órákat keresgélni a hidegben a tökéletes fenyő után.

Kapcsolódó cikkek

Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Ha főiskolai hallgató vagy, valószínűleg új kollégiumba költözöl.

Milyen lesz a jövő luxusfürdőszobája?

Milyen lesz a jövő luxusfürdőszobája?

Napjainkban az egyik legjobb választás prémium Arezzo termékekkel berendezni a fürdőszobát. Érdekelnek a jövő luxus vívmányai is? Kattints a cikkre!

A környezetbarát élet - 7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz – mindenkinek érdeke.

7 egyszerű tipp a környezetbarát otthonhoz

A környezetbarát élet mindenkinek érdeke, hiszen minél kevésbé terheljük a környezetünket, annál nagyobb az esély arra, hogy egy boldogabb, élhetőbb életet teremtünk a következő generációnak.