Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.
Hogyan tartsa tisztán a garázst

Az első lépés, hogy alaposan megtisztítja a garázst, kezdve a munkapadok felületével, és haladva lefelé a padlóig. A legtöbb esetben a háromszintű tisztítás lesz a leghatékonyabb. Kezdje a munkapad felületének letörlésével egy mikroszálas portörlő kendővel, majd folytassa a padlóval. Ellenőrizze a beton alapfalakon a vedlést és a porkivirágzást, majd törölje le a padlót egy ronggyal.

A garázs tisztán tartása alapvető fontosságú ahhoz, hogy a holmiját kifogástalan állapotban tartsa. A garázs padlója porforrás lehet, mivel a nem megfelelően tömített beton lehetővé teszi az olaj és a zsír beszivárgását. Ez cementporréteget eredményezhet, amely bevonja a tárolt tárgyakat. Ezenkívül a betonpadlók hírhedt arról, hogy a garázs más területeiről is szállítja a port. E probléma elkerülése érdekében használjon műanyag tárolóedényeket a tárgyak tárolásakor.

A garázs tisztán tartásának következő lépése a kártevők megelőzése. A kártevők tönkretehetik a holmiját, és akár betegségeket is okozhatnak. A garázs takarításakor keresse a kártevőkre utaló jeleket, például az elpusztult tetemeket, ürüléket, és szőrzetet. Ügyeljen arra, hogy a padlót körülbelül havonta egyszer felmossa. Tisztítás után hagyja száradni. Ezután porszívózza ki újra a garázst, és kezdje elölről a folyamatot.

Mielőtt elkezdené a garázstakarítást, készítsen egy listát azokról a dolgokról, amelyeket el kell távolítania. Ezt könnyebb megtenni, amikor meleg az idő. Ezután összpontosíthat azokra a tárgyakra, amelyeket meg akar tartani. A rendetlenségtől való megszabadulás a motivációját is növeli. Fontos, hogy megszabaduljon azoktól a dolgoktól, amelyeket nem használ, vagy amelyeket egy éve nem használt. Végül is könnyebb a lomtalanítás, ha rendben tartja a garázsát.

A következő lépés a makacsabb foltok eltávolítása. Ezeket a foltokat nehezebb lehet eltávolítani, de meg tudja csinálni. Használjon zsírtalanító oldatot egy háztartási boltból. Ezt az oldatot azonban többször is alkalmaznia kell, mivel a régebbi foltokat nehezebb eltávolítani. A betongarázsban előfordulhatnak rozsdafoltok. Az olyan szerszámok, mint a csavarhúzók és kalapácsok rozsdás nyomokat hagyhatnak. A kerti szerszámok és a fém vödrök szintén rozsdás nyomot hagyhatnak.

Mielőtt elkezdené a garázstakarítást, távolítson el mindent, amit a házban mozgathat. Távolítson el mindent, ami nem nélkülözhetetlen a használathoz, majd tisztítsa meg a padlót. Ha már kivitte a dolgait a házból, akkor ezeket a tárgyakat visszateheti a feljáróra. Közben csináljon helyet a házban azzal, hogy mindent rendbe tesz. És győződj meg róla, hogy tiszta helyed van a dolgaid elhelyezésére!

Mielőtt elkezdené a garázs rendezését, győződjön meg róla, hogy megfelelő tárolóhelyet biztosít a szerszámoknak és a kerékpároknak. Ha nem tudja, hogyan tárolja ezeket a tárgyakat, próbálja meg a falra szerelni a kerékpárhorgokat. Ezután függőlegesen akassza fel a létrákat és a seprűket. Ez segít távol tartani a rendetlenséget a padlótól. Ha végzett a szerszámok rendszerezésével, továbbléphet a garázs többi részének megszervezéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Melyik helyiségben mennyi az ideális hőmérséklet fűtési idényben?

Te tisztában vagy, hogy mennyi az ideális hőmérséklet az egyes szobákban és helyiségekben? Cikkünkben erre a kérdésre kerestük meg a választ.

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Hogyan tartsa tisztán a garázst

Van néhány alapvető lépés, amelyet megtehet, hogy garázsa a lehető legjobban nézzen ki.

Betartva a szabályokat, a trambulin nagyon is biztonságos

Betartva a szabályokat, a trambulin nagyon is biztonságos

A trambulinon való ugrálás nem csak örömet jelent, de remek készségfejlesztő is.