Az Instagramot is a nők uralják. Mi ennek az oka?

Mi lehet az oka, hogy a nőket jobban vonzza a Facebook vagy az Instagram világa? Miért van az, hogy a nők szinte bezsongnak, ha meglátnak egy csodás fotót valakiről és ők még ezt is felül akarják múlni? Ezek tények. Egyre több híresség található meg ezen az online csatornán is és sok tini, illetve fiatal lány válik a követőikké és akarnak ezekhez a hírességekhez hasonlítani. Ezért aztán ők is regisztrálnak ezekre a platformokra és megpróbálnak ők is minél több követőt szerezni.
Az Instagram nagyon népszerű - Az Instagramot is a nők uralják. Mi ennek az oka? – a fiatal lányok körében.

A tények nem hazudnak. Hiszen számtalan statisztikai adat bizonyítja, hogy az Instagramot is a nők uralják és ezt a fölényt nem fogják megugrani a férfiak. Mintha az erősebbik nemet nem is igazán érdekelné ez az egész online világ, hiszen jóval kevesebben regisztrálnak férfiak közül az Instára, ahogyan a fiatalok nevezik. A nőket azonban nagyon is vonzza ez a különös világ és a számuk is napról – napra növekszik az Instagram terében. A cikkben felfedjük az okokat, hogy miért olyan érdekes a nők számára ez az online világ és a férfiak többségét miért is hagyja hidegen mindez.

A szépség – kifejezése, követése

Ma már nem csak híres magazinokból lehet értesülni a legújabb szépségideálokról, és nem csak ezekből a lapokból lehet elsajátítani egy-két szépségtrükköt, vagy éppen meg tanulni sminkelni, hanem bizony az Instagram is tele van olyan szépséggurukkal, akik kéretlenül is osztogatnak ilyen és ehhez hasonló tanácsokat.

Az Instagram egy nagyszerű felület arra, hogy híres emberek, színészek, színésznők, életmód tanácsadók, sminkesek, azaz híres emberek megosszák az életüket, a divattal, a sminkkel, a mindennapjaikkal kapcsolatos tevékenységeiket, tapasztalataikat és észrevételeiket. A lányok szeretnek ezekbe az életekbe belecsöppenni és szeretik úgymond követni ezeket a tanácsokat. Persze megvan ennek az árnyoldala is, hiszen így kezdenek kiveszni a világból az egyéniségek, hiszen a plasztikai beavatkozások, az egyforma smink és a ruhadivat sok – sok hasonló lányt és nőt szül, ami nem feltétlenül előny és nem is mindenki számára követendő példa.

A versenyzés, a versengés színtere

Az Instagram nem csak egy olyan hely, ahol emberek léteznek és bepillantást nyújtanak az életükbe, hanem bizony sok „csalásra” is ad lehetőséget, ami ismét egy torz, egy nem valós világos tár a lányok felé. Hiszen az itt megjelent, fotózott, pózolt lányok és nők nem feltétlenül az igazi arcukat mutatják. Sok esetben kerülnek szűrők az adott fotókra, ami jobb színben tünteti fel őket, ezzel viszont azok önbizalmát rombolják, akik nem így néznek ki. Nem rosszabbul, hanem a maguk természetes valóságukban, ami sokkal szimpatikusabb, de ezek a lányok ezt nem tudják. Ezért ők is ilyen eszközökhöz folyamodnak, ami viszont ismét azt eredményezi, hogy lassan, kivesznek a mostani világból az egyéniségek.

A vizualitás

A nőknek nem csak a külső megjelenés a fontos, hanem az is, hogy mit is látnak maguk körül. Milyenek az aktuális trendek, mi a divat a nők körében. Nem csak nézni szeretik az újabb stílusokat, de ők maguk is szeretik ezeket a divatirányzatokat követni. És nem csak követni, hanem úgy is öltözködni, úgy is sminkelni. És mire jó mindez, ha nem lehet megmutatni a külvilágnak? Az Instagram minderre jó teret ad és nagyszerű lehetőséget biztosít.

Kapcsolódó cikkek

Transzcendentális meditáció a szezonális affektív zavar kezelésében

Transzcendentális meditáció a szezonális affektív zavar kezelésében

A szezonális affektív zavar (sad) egy olyan típusú depresszió, amely bizonyos évszakokban, leggyakrabban ősszel és télen jelentkezik, amikor csökken a napsütéses órák száma.

6 tipp a memória fejlesztésére - mitől lesz jobb a memóriám?

6 tipp a memória fejlesztésére

Szeretnéd, ha minél több szót megjegyeznél az angol nyelvtanfolyamon? Olvasd el 6 tippünket memóriád fejlesztésére, s mindjárt könnyebb lesz a tanulás.