Bajnokok Ligája statisztikák

A Bayern München győzelmével ért véget a Bayern München idei szezonja, azonban nem velük fogunk most foglalkozni, hanem a szezon BL statisztikáit nézzük át.
BL statisztikák

A gólkirályi címet Robert Lewandowski húzta be, aki 10 mérkőzésen 15-ször talált be idén. A második helyen a szezon egyik legnagyobb felfedezettje Erling Haaland végzett, a 19 éves támadó 8 mérkőzés alatt 10 gólt szerzett. A harmadik helyre pedig egy másik Bayern München játékos futott be, Serge Gnabry 9 góllal zárta ezt a szezont.

A clean sheetek számában Manuel Neuer végzett az élen, aki 11 meccsen 6-szor őrizte meg a kapuját kapott gól nélkül. Mögötte Keylor Navas végzett 5 kapott gól nélküli meccsel, majd Jan Oblak következik 4-el. Százalékos arányban azonban érdemes kiemelni Sergio Rico teljesítményét, aki 100%-os clean sheet arányt hozott, hiszen 3 mérkőzésen játszott idén és egyiken sem kapott gólt, rajta kívül ezt csak 1 alkalommal pályára lépő kapusok voltak képesek hozni.

A 2019/20-as Bajnokok Ligája idény legfiatalabb pályára lépő játékosa Rayan Cherki volt, aki mindössze 16 éves és 3 hónapos volt, amikor 2019 novemberében pályára lépett a Lyonban a Zenit elleni mérkőzésen. Idén még egy 17 év alatti játékos akadt, ez pedig Ansu Fati, aki szeptemberben mutatkozhatott be a BL-ben a Barcelona csapatában 16 évesen és 10 hónaposan.
Az idős listát Gianluigi Buffon vezeti, az olasz legendának már csak 2 hónap hiányzott a 42. életévének a betöltéséhez, amikor a Leverkusen ellen ő védte a Juventus kapuját.

Az idei fair play táblázatot a Benfica és a Salzburg csapata nyerte meg, akik piros lap nélkül mindössze 8 sárga lapot szedtek össze a mérkőzéseiken. A harmadik helyen a Liverpool végzett 9 ponttal.

Az Bajnokok Ligája szezon legfiatalabb kezdő tizenegyét a Lille edzője Christophe Galtier küldte pályára, az Ajax ellen 23,1 volt a csapat átlagéletkora. A 3 legfiatalabb csapat az idényben a Lille, a Genk és a Benfica volt.

Kapcsolódó cikkek

Milyen hatással van a biciklizés az izomzatra és a testre?

Milyen hatással van a biciklizés az izomzatra és a testre?

Trekking kerékpárod van, vagy csak egy átlagos városi biciklid? Érdekel, hogyan hat ez a sport az izomzatra és a testre? Kattints a részletekért!

Ruhák és kiegészítők focihoz

Ruhák és kiegészítők focihoz

A focizáshoz nem csak focicipőre, egyéb kiegészítőkre is szükségünk lehet.

Hihetetlen sporttények

Izgalmas sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk pár hihetetlen sportigazságot.