Bajnokok Ligája statisztikák

A Bayern München győzelmével ért véget a Bayern München idei szezonja, azonban nem velük fogunk most foglalkozni, hanem a szezon BL statisztikáit nézzük át.
BL statisztikák

A gólkirályi címet Robert Lewandowski húzta be, aki 10 mérkőzésen 15-ször talált be idén. A második helyen a szezon egyik legnagyobb felfedezettje Erling Haaland végzett, a 19 éves támadó 8 mérkőzés alatt 10 gólt szerzett. A harmadik helyre pedig egy másik Bayern München játékos futott be, Serge Gnabry 9 góllal zárta ezt a szezont.

A clean sheetek számában Manuel Neuer végzett az élen, aki 11 meccsen 6-szor őrizte meg a kapuját kapott gól nélkül. Mögötte Keylor Navas végzett 5 kapott gól nélküli meccsel, majd Jan Oblak következik 4-el. Százalékos arányban azonban érdemes kiemelni Sergio Rico teljesítményét, aki 100%-os clean sheet arányt hozott, hiszen 3 mérkőzésen játszott idén és egyiken sem kapott gólt, rajta kívül ezt csak 1 alkalommal pályára lépő kapusok voltak képesek hozni.

A 2019/20-as Bajnokok Ligája idény legfiatalabb pályára lépő játékosa Rayan Cherki volt, aki mindössze 16 éves és 3 hónapos volt, amikor 2019 novemberében pályára lépett a Lyonban a Zenit elleni mérkőzésen. Idén még egy 17 év alatti játékos akadt, ez pedig Ansu Fati, aki szeptemberben mutatkozhatott be a BL-ben a Barcelona csapatában 16 évesen és 10 hónaposan.
Az idős listát Gianluigi Buffon vezeti, az olasz legendának már csak 2 hónap hiányzott a 42. életévének a betöltéséhez, amikor a Leverkusen ellen ő védte a Juventus kapuját.

Az idei fair play táblázatot a Benfica és a Salzburg csapata nyerte meg, akik piros lap nélkül mindössze 8 sárga lapot szedtek össze a mérkőzéseiken. A harmadik helyen a Liverpool végzett 9 ponttal.

Az Bajnokok Ligája szezon legfiatalabb kezdő tizenegyét a Lille edzője Christophe Galtier küldte pályára, az Ajax ellen 23,1 volt a csapat átlagéletkora. A 3 legfiatalabb csapat az idényben a Lille, a Genk és a Benfica volt.

Kapcsolódó cikkek

BL statisztikák

Bajnokok Ligája statisztikák

A Bayern München győzelmével ért véget a Bayern München idei szezonja, azonban nem velük fogunk most foglalkozni, hanem a szezon BL statisztikáit nézzük át.

Ruhák és kiegészítők focihoz

Ruhák és kiegészítők focihoz

A focizáshoz nem csak focicipőre, egyéb kiegészítőkre is szükségünk lehet.

Érdekességek a labdarúgás világából

Érdekes futballtények

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amelyet a világ minden pontját rengetegen követnek. Most a legnagyobb rajongóknak is megpróbálunk kedvezni, ezért bemutatunk érdekes futballtényeket.