A legdrágább szövetfajták

Ha drága anyagtípusokról van szó, a selyem a lista élén áll.
A legdrágább szövetfajták

A selymet jellemzően hivatalos eseményeken és nappalikban használják, ezért nagyon gondosan kell tisztítani. Ha kiömlik, azonnal ki kell mosni, hogy megelőzzük a további károsodást. Egy másik drága anyagtípus a gyapjú, amely tartós és nem szakad el könnyen. A gyapjú azonban hajlamos a szagok felszívására. Ha fényűző megjelenésű anyagot keres, a gyapjú valószínűleg nem az Ön számára való.

A legdrágább gyapjú a perui Vicuna juhoktól származik. Ez a gyapjú rendkívül finom és meleg, és rendkívül ritka. Mivel a vicuna juhokat csak két-három évente lehet megnyírni, a gyapjú igen drága lehet. Még jobb, hogy a Vicuna szövetet arannyal lehet szőni, ami igazán fényűző megjelenést biztosít. De ne álljon meg itt. Számos más drága szövetfajta is létezik - a világ legfényűzőbb anyagai közül itt találsz néhányat.

A lenvászon egy másik fényűző anyagtípus. Ez a len növény rostjaiból készül, és az egyik legrégebbi ismert szövet. Ez a legdrágább szövetfajta, de alacsonyabb minőségű változatokban is kapható. És talán elgondolkodik azon, hogy mi a különbség a kettő között. A len valójában lenszálakból készül, amelyek sokkal puhábbak, mint a pamut vagy a viszkóz. A legdrágább lenvászon a legjobb minőségű, és egyben a legdrágább is!

Egy másik drága anyag a shahtoosh. Ezek a ruhák általában finom anyagokból, például kasmírból, selyemből, bőrből és vászonból készülnek. Magas áruk ellenére ezek a ruhadarabok általában kiváló minőségűek és hosszú ideig tartanak. Sok drága márka használja ezeket az anyagokat a kollekcióiban. Egyetlen ruhadarabért akár 25 000 és 35 000 dollár közötti összeget is elkérhetnek. Ha a legfényűzőbb ruhákat keresi, a lenvászon kiváló választás.

A kasmír szintén a világ legdrágább anyagai közé tartozik. Bár drága, ugyanakkor nagyon kényelmes és egy külön kategóriába tartozik. A kasmír számos különböző típusú ruhadarabhoz használható, ami a divatrajongók körében népszerű választássá teszi. És mivel a kasmír annyira áhított, a divatvilág is egyre inkább felé fordul. Meg fogsz lepődni, mennyibe kerülhet egyetlen ruha.

Ha valami fényűzőbbet keres, a kasmír lehet a legjobb választás. Ez a puha, csillogó anyag egy különleges kecske, a kasmír szőréből készül. A kasmír hihetetlenül puha, gyűrődésálló és hipoallergén. Magas ára miatt a kasmír a hideg évszakokban kivételes választás a lenge öltözékhez. Egy csúcsminőségű kasmírdarab akár 5000 dollárba is kerülhet.

Egy méter szövet ára több tényezőtől függ. Az anyag típusa, a méret és a gyártás során felhasznált vegyi összetevők mind szerepet játszanak a méter árában. A nyersanyagok (szál, cérna és fonal) költségei a teljes szövet költségének körülbelül kétharmadát teszik ki.

Kapcsolódó cikkek

A természetes otthon megteremtése - A természetes otthon kialakítása 4 lépésben – nem egy bonyolult feladat.

A természetes otthon kialakítása 4 lépésben

A természetes otthon kialakításában nyújtunk némi segítséget ezzel a cikkel. Ezeket a lépéseket nem nehéz megvalósítani és még hasznosak is.

Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Költözési útmutató főiskolai hallgatók számára

Ha főiskolai hallgató vagy, valószínűleg új kollégiumba költözöl.

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Tavaszi készülődés a kertben: húsvét körüli teendők a szabadban

Itt a tavasz és a tavaszi munkák ideje, amiknek a sikerén múlik az egész évi termés.