5 fantasztikus gin típus

A ginek világa olyan változatos, hogy jó néhány alkalmat rá kell szánni a megismerésére.
5 fantasztikus gin típus

Végig kell kóstolni mindet ahhoz, hogy egy egész képet kapjunk róluk. Mindegyik egy különleges szeletet képvisel. Most öt olyan gint mutatunk be, ami mindenképp kipróbálandó annak, aki a ginek után érdeklődik.

5 gin típus

Sloe Gin

A Sloe Gins valójában nem gin, hanem likőr. Ennek ellenére használhatják a Gin szót - annak ellenére, hogy a legtöbbjük nem éri el a minimálisan szükséges alkoholtartalmat (37,5%).

Ebben a különleges esetben a Sloe Gin minimális alkoholtartalma, amelyet "Gin"-nek kell nevezni, 25%.

A sloe bogyók és cukor hozzáadásával készül. A következő hetek és hónapok során a Sloe Gin kifejlődik és elnyeri egyedi, sötétvörös színét.

Gin & Tonicban használva a Sloe bogyók új, gyümölcsös ízt adnak a klasszikus G&T-hez.

Holland gin

A holland gin rozsból, malátaárpából és kukoricából készült pép erjesztésével és lepárlásával készül, majd alacsony alkoholtartalom mellett borókabogyó és koriandermag hozzáadásával újra lepárolják.

Ezáltal egy testes gint kapunk, amely a maláta és a boróka jellegzetes ízével rendelkezik. Ez az ital nem alkalmas koktélkészítésre, mivel íze dominál a többi összetevő felett. A legjobban tisztán és hűtve fogyasztható. Gyakran edényben árulják.

Holland gin márkák:

Bols

De kuyper

Jonga Graan Jenever

Hendrick's gin

A Hendrick's fiatalabb, mint amilyennek látszik. A Hendrick's Gin előállításához használt Bennet Still-t 1860-ban készítették Londonban - 139 évvel a Hendrick's indulása előtt. A márka egyedi patikai palackjai és a viktoriánus korabeli témák használata a marketingtevékenységekben a cég fiatalságát cáfolják.

A szeszfőzdét egy királynőnek építették. A gin innovációban élenjáró cégként a Hendrick's a Hendrick's Gin Palace nevet viselő lepárlóüzemben készül, amely a viktoriánus korabeli pálmaház stílusában épült. A területet buja kertek és üvegházak veszik körül, amelyekben a világ minden tájáról származó botanikai növények találhatók.

A Hendrick's-t literről literre gyártják. A kis szériás, kiváló minőségű gin iránt elkötelezett Lesley Gracie, a Hendrick's lepárlómestere egyszerre csak 500 litert készít, hogy ellenőrizni tudja a termelést. Minden egyes csepp lepárlását felügyeli, hogy minden egyes palack megfeleljen a szigorú előírásoknak.

A Hendrick's gin vásárlása egyszerűen megoldható szakértő gin webshopban.

Plymouth

Ezt a ginstílust csak egyetlen lepárlóüzem állítja elő, és történetesen ez a legrégebbi lepárlóüzem az Egyesült Királyságban. A Plymouth gin nagyon ismert volt a 20. század első felében, amikor a gin volt a legkeresettebb szeszes ital a piacon. Ha valaha is látott már Plymouth-palackot, akkor az elején lévő vitorláshajó rajzából megállapíthatja, hogy ennek a ginnek van némi történelme. Akár hiszi, akár nem, a Plymouth még a London Dry-nál is szárazabb. Kissé fűszeres utóíze miatt tökéletes martinik és negronik készítéséhez, mivel a többi összetevő keserű íze jól kiegészíti ezt a ginstílust.

London Dry Gin

A London Dry Gin jelenleg talán a leghíresebb gintípus. A legszigorúbb szabályokkal is rendelkezik. Azonban a nevével ellentétben a London Dry ginnek nem kell Londonban készülnie, de rengeteg más szabályt be kell tartania:

  • Legalább 96%-os alkoholtartalomra kell desztillálni.

  • A végterméknek legalább 37,5%-os alkoholtartalmúnak kell lennie.

  • Természetes növényi összetevőkkel desztillálták a lepárlóban (mindet egyszerre).

  • Tiszta (csak víz hozzáadására van lehetőség)

  • Nincs cukor vagy aromák utólagos hozzáadása

  • Az összes cukortartalom kevesebb, mint 0,1gr/l

Kapcsolódó cikkek

5 fantasztikus gin típus

5 fantasztikus gin típus

A ginek világa olyan változatos, hogy jó néhány alkalmat rá kell szánni a megismerésére.