A kék szín pszichológiája. Miért is válassz kék színű ruhákat és kiegészítőket?

A kék szín elsősorban a béke és a harmónia színe. Amennyiben ezt a színt preferálod, akkor számodra fontos a hűség, a bizalom és az őszinteség. A kék szín szimbolizálja emellett a bölcsességet és az igazságot is. Ne csak a leírt pozitív jellemvonások miatt használj kék színű ruházatot és kiegészítőket, hanem azért is, mert a kék, és annak minden árnyalata oldja a szorongást, csökkenti a stresszt és nagyon jól pihentet, ellazít.
A kék szín és a jellemünk

Kik kedvelik ezt a színt?

A pszichológia a színeket is vizsgálja és meghatározták azokat a személyiségtípusokat, emberi jellemvonásokat is, akik ragaszkodnak ehhez a színhez. Most néhány ilyen jellemzőt sorolunk fel. A kék színt preferáló személy kicsit konzervatív, de nagyon megbízható is. A kék színt kedvelők szeretnek elmélkedni, gondolkodni és végtelenül őszinték. Amennyiben béke és harmónia uralkodik az otthonodban, az életedben, akkor az egyik kedvenc színed a kék lehet. Habár a kék színt kedvelők szeretik az embereket és barátságosak, mégis imádnak néha egyedül elmélkedni és kissé introvertáltak.

Mit mond még a pszichológia erről a színről?

A kék elsősorban a férfiak kedvelt színe. És legfőképpen a konzervatív és hagyományos vonalat, trendet képviselő férfiak öltöznek előszeretettel kék színű ruhákba és viselnek kék színű kiegészítőket.

A kék szín a vállalkozásokban is megjelent. Azok a cégek és vállalatok, akik kifelé is a stabilitást és a megbízhatóságot szeretnék mutatni, gyakrabban alkalmazzák a kék színt, akár marketing célokra is.

A kék fokozza a termékenységet, azonban az étvágyat elveszi, így a konyha, étkező falát soha ne fesd kékre és ne egyél kék tányérból, csak ha éppen fogyókúrázol.

A kék és az inspiráció

A kék egy spirituális szín is, nem hiába leszünk ettől a színtől nyugodtak és kipihentek. Azonban az inspirációnkat is erősíti, így viseljünk kék színű ruházatot, vagy kiegészítőt, ha egy kevés inspirációra van szükségünk. Jó ötlet, ha a nyakad köré terítesz egy sálat, mint a Freddie városias tengerészkék sál és máris sokkal több ihleted lesz, akármilyen művészeti tevékenységet is végzel. Ez a sál többféle kötési stílussal készült. A jó minőségű merinó gyapjú pedig garantáltan megvéd a hidegtől.

A kék nyugtató hatása

Ha kicsit ideges és feszült vagy, akkor a kék két árnyalatát javasoljuk, akár ruhában, akár kiegészítőben. Az egyik a kékeszöld szín, a másik pedig az akvamarin kék. Ez a két szín kiegyensúlyozottá tesz, és ha nem szeretsz mások előtt beszélni, akkor mindig viseld ennek a két színnek a valamelyikét, hiszen segít megnyílni és a kommunikációdat gördülékennyé tenni.

Az érzelmi energia színe

A testi egészséghez a lelki, érzelmi egészség is hozzátartozik. Ha úgy érzed, hogy érzelmileg nem állsz éppen stabil lábakon, akkor vegyél fel valami olyan ruhadarabot, ami segíthet az érzelmeid rendezésében. Most, télen jó választás lehet a Karl Kane tengerészkék merinó gyapjú beanie sapka, amely melegen tartja a fejedet a leghidegebb téli napokon is. A legalaposabb munkával, a prémium anyagból kötött sapka ráadásul még megnyerősen laza is a pomponos végével.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb vadászati ruházati márkák

A legjobb vadászati ruházati márkák

A legjobb vadászruházat márkák kiválasztása mindent megváltoztathat a világon, amikor a sikerről és a túlélésről van szó.

A magassarkú cipők mind a nők, mind a férfiak által kedveltek – mindkettőnek más okból

A magassarkú cipők mind a nők, mind a férfiak által kedveltek – mindkettőnek más okból

Tudta, hogy a magassarkú cipőket, ezt az elegáns, mindkét nemnek hízelgő cipőtípust a férfiak találták fel?

A nők megőrülnek a csinos szandálokért

A nők megőrülnek a csinos szandálokért! Okuk is van rá. Sok szép darab kapható a piacon

A nők többsége imádja a kényelmes és nőcis cipőket. Sok fazon kapható a piacon. Ezek közül mutatunk be most néhányat.