Érdekes futballtények

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja, amelyet a világ minden pontját rengetegen követnek. Most a legnagyobb rajongóknak is megpróbálunk kedvezni, ezért bemutatunk érdekes futballtényeket.
Érdekességek a labdarúgás világából

José Mourinho nyerte el legtöbbször az Év Edzője díjat, a portugál szakembernek 4-szer is összejött ez az elismerés.

Az Év Válogatott Edzője díjat pedig Vicente Del Bosque nyerte el legtöbbszőr, szintén 4 alkalommal. Mögötte Joachim Lőw áll kettővel.

A transfermarkt adatai alapján a legtöbb magyar játékos Ausztriában légióskodik, a második helyen Németország, a harmadikon pedig Svájc áll.

Magyar játékosok közül az előző idényben Szoboszlai Dominik osztotta ki a legtöbb gólpasszt 14-el, mögötte Varga Kevin jön 11-el, majd Gyurcsó Ádám 10-el.

Ha a 10 legerősebb európai bajnokságot vesszük figyelembe, akkor az AZ kapusa Marco Bizot, a Portóból Agustín Marchesín és Thibaout Courtois a Real Madridból hozta le a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzést 18-al. Mögöttük Jan Oblak és Ederson következik 17 clean sheet-tel.

A kapusok közül jelenleg Jan Oblak a legértékesebb 80 millió euróval, mögötte Alisson és ter Stegen foglal helyet 72 millióval.

Az UEFA 5 éves klubrangsorának az első három helyén jelenleg három spanyol csapat található, első a Real Madrid, második Atlético Madrid, harmadik pedig a Barcelona.

Ugyanezen a listán a legjobb magyar csapat a Fehérvár, akik pontosan a 100. helyet foglalják el. AZ FTC pedig a 113. helyen található.

A Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének a legidősebb gólszerzője Cristiano Ronaldo eddig, aki nem is olyan rég a Lyon ellen duplázott 35 évesen 6 hónaposan és 2 naposan. Mögötte Mathieu Valbuena, majd Fernando Llorente következik.

Az idény legfiatalabb BL gólszerzője Ansu Fati, aki 17 évesen 1 hónaposan és 9 naposan talált be az Internek. A második helyen Rodrygo van a Real Madridból, a harmadik helyre pedig Szoboszlai Dominik ért oda.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen sporttények

Izgalmas sportigazságok

Bármekkora sportrajongó vagy, előfordulhat, hogy sok mindenről így sem hallottál. Ezen megpróbálunk változtatni és bemutatunk pár hihetetlen sportigazságot.

Ping pong asztal: analóg kikapcsolódás és izgalom.

Ping pong asztal: analóg kikapcsolódás és izgalom.

A ping pong, más néven asztali tenisz, egy sportág, ami széles körben népszerű és egyaránt alkalmas minden generáció számára.

Ruhák és kiegészítők focihoz

Ruhák és kiegészítők focihoz

A focizáshoz nem csak focicipőre, egyéb kiegészítőkre is szükségünk lehet.