A szorongás enyhítése otthoni módszerekkel

Sokan küzdenek szorongással. A szorongás lehet enyhébb, de drasztikusabb formát is ölthet. A szorongás már csak azért is nagyon kellemetlen, mert jelentősen befolyásolja a mindennapokat, hiszen a szorongó ember nem tud teljes értékű életet élni, mivel a szorongása gátolhatja a hatékony munkavégzésben, a szociális kapcsolatok kialakításában, illetve a magánéletére is rányomhatja a bélyegét, amennyiben rendszeresen szorongással küzd. Mit tegyen, mit tehet az, aki rendszeresen szorong, akinek a szorongás megkeseríti a mindennapjait? A cikkben mutatunk néhány ötletet, amelyek talán segíthetnek az állandó szorongás leküzdésében.
Otthoni módszerekkel is - A szorongás enyhítése otthoni módszerekkel – csökkenthetjük a szorongást.

Az omega-3 halolaj is enyhíti a szorongást

Számos kutatás alátámasztotta, hogy az omega-3 halolaj is jelentősen képes csökkenteni a szorongást. Az omega-3 halolaj nem csak a hangulatot fokozza, hanem a stressz szintet is csökkenti, ezzel pedig a szorongás is oldódik. Természetesen, nem csak az omega-3 halolaj a megfelelő a szorongás oldására, hanem minden olyan táplálék, amely omega-3 zsírsavat tartalmaz, így a diófélék és magvak is nagyon hatékonyak lehetnek a szorongás csökkentésére.

Az édes illatok is oldják a szorongást

Illatok közül, az édes illatok is nagyon hatásosak a szorongás csökkentésében. A vanília is ilyen édeskék illattal rendelkezik. A vanília aromaterápiás hatása is kiemelkedő, hiszen mintegy negyven százalékkal csökkenti a szorongást.

Séta a természetben

A természet minden esetben pozitívan hat az emberre. A természet közelsége is csökkenti a stresszt, illetve a napfény, D-vitaminnal tölt fel bennünket, amely vitaminnak szintén kiemelkedő szerepe van a stressz - szint csökkentésében és a szorongás csökkentésében, megszüntetésében.

A levendula illata is csodákat művel

A levendula aromaterápiás hatása kiemelkedő, már ami a szorongás oldását illeti. A levendula nem csak az aromaterápiás hatása miatt kiemelkedő, hanem a gyógynövény tea formájában is nagyon hasznos és hatásos a szorongás enyhítésére. A levendulaolajos masszázs is nagyon hatékonyan képes a stressz-szintet csökkenteni, ami pedig elősegíti a szorongás csökkenését is.

A kamillatea nyugalmat biztosít

Az egyik leghatékonyabb gyógynövény a szorongás oldására és a nyugalom megteremtésére, a kamillatea. A kamilla nagyon hatékony relaxáns. Ezt a hatását a két, benne található vegyületnek, a luteolinnak és az apigeninnek köszönheti. Egy kutatásba szorongással küzdő betegeket vontak be. A csoport egyik fele, 8 héten keresztül napi három alkalommal, egy-egy csésze kamillateát kapott, míg a csoport másik tagja csupán placebót. Megállapításra került, hogy a kamillateát fogyasztó csoport tagjainál mintegy negyven százalékkal csökkent a szorongás szintje, míg a másik csoport tagjainál nem jelentkezett javulást, hiszen ők csupán placebót kaptak.

Kapcsolódó cikkek

Transzcendentális meditáció a szezonális affektív zavar kezelésében

Transzcendentális meditáció a szezonális affektív zavar kezelésében

A szezonális affektív zavar (sad) egy olyan típusú depresszió, amely bizonyos évszakokban, leggyakrabban ősszel és télen jelentkezik, amikor csökken a napsütéses órák száma.

Az okos embereknek - Milyen szokásai vannak az okos embereknek? Hogyan lehetsz te is Einstein?- vannak különös szokásaik.

Milyen szokásai vannak az okos embereknek? Hogyan lehetsz te is Einstein?

Az okos, kiemelkedően intelligens embereknek voltak olyan szokásai, amelyek szintén hozzásegítették őket, hogy az adott területen a legjobbak legyenek.

Hogyan kell pezsgőfürdőt telepíteni?

Hogyan kell pezsgőfürdőt telepíteni?

Ha azon tűnődik, hogyan telepítsen egy pezsgőfürdőt a hátsó kertjébe, nincs egyedül.